Filmy

 

Zobacz jak powstaje Twój chleb…

Film został nakręcony podczas jednego z trzech dni wypieku. Pieczywo Consonni wypiekane jest trzy razy w tygodniu - wtorki, czwartki oraz soboty na Wasze zamówienie.

Nasze wypieki możecie zamawiać w cukierniach firmowych oraz patronackich, wybranych sklepach z dobrym jedzeniem na terenie Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Łodzi, Katowic, Częstochowy.

 
 
Specjalnie dla Was prezentujemy film o naszych świątecznych babach i mazurkach. Zobaczcie jak powstają, skorzystajcie z porad i przepisu na zrobienie mazurka w domu.

Film został nakręcony w 2008, od tego czasu tradycja naszego wypieku nie uległa zmianie. Cały czas tworzymy z wielką pasją produkty jak kiedyś, produkty zwykłe ale niezwykle smaczne.

Autorem programu oraz przewodnikiem smaku jest Jacek Szklarek, szef ruchu Slow Food w Polsce, którego jesteśmy członkami. Nasze produkty jako jedyne w Polsce posiadają rekomendację Slow Food w branży cukierniczej.

Materiał został nakręcony do programu "Made in Silesia"
Prezentuje proces wypieku Ciasta Drożdżowego Maślanego.
Jedyne Ciasto Drożdżowe w Polsce wyróżnione znakiem Jakość Tradycja przyznawane najwyższej jakości produktom tradycyjnym i lokalnym. Ciasto Drożdżowe Maśle zostało również nagrodzone Godłem Teraz Polska i jest rekomendowane przez Międzynarodową Organizację Slow Food.