Wyróżnienia / nagrody

  • - Godło Teraz Polska za Ciasto Drożdżowe Maślane w XXIV edycji konkursu na najlepsze produkty i usługi
    Warszawa, czerwiec 2014

    - Znak Jakość Tradycja dla Ciasta Drożdżowego Maślanego przyznawany najwyższej jakości produktom tradycyjnym. Najwyższe wyróżnienie Pierwszego Polskiego Systemu Jakości Żywności
    Warszawa, 2014

    - I nagroda w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” – Smaki Regionów za babkę staropolską maślaną
    Częstochowa, czerwiec 2014

    - Finalista XIV edycji ogólnopolskiego konkursu „Sposób na sukces” z przedsięwzięciem „Folwark Kamyk” – Promocja Tradycji Wsi Polskiej i Zdrowej Żywności
    Kamyk, maj 2014

    - Złoty Medal w kategorii „Skarby Natury” dla Ciasta Drożdżowego Maślanego TARGI REGIONALIA 2014 Warszawa, kwiecień 2014

    Zdjęcie 1 z 7
  • Statuetka za najlepszy produkt tradycyjny i ekologiczny dla Ciasta Drożdżowego Maślanego POLSKIE SMAKI 2013
    Warszawa, czerwiec 2013

  • II miejsce w kategorii "firmy" konkursu AGROLIGA 2011
    Nagrodę wręczył uroczyście Prezydent RP Bronisław Komorowski w Pałacu Prezydenckim czerwiec 2012.

  • - Śląski Znak Jakości dla Ciasta Drożdżowego Maślanego
    Katowice, grudzień 2011

    - Otwarcie Folwarku Kamyk – wioski edukacyjnej jako kontynuacji myśli i konsekwencja założeń mówiących o bezkompromisowej jakości, tradycji, zachowaniu powolnej natury procesu wytworzenia.
    Folwark Kamyk powstał, aby propagować zdrowe, tradycyjne jedzenie w towarzystwie rodziny i przyjaciół, wszystko zgodnie z ideą Slow Food, której członkiem jest CONSONNI
    Kamyk, sierpień 2011

    - Nagroda Publiczności i II miejsce w konkursie Wystawa Tortów Okolicznościowych EXPO SWEET 2011
    Warszawa, luty 2011

  • - Wyróżnienie w konkursie Jurajski Produkt Roku dla Ciasta Drożdżowego Maślanego
    Częstochowa, wrzesień 2010

    - Nagroda dla Amonitu Bezowego jako „Pamiątki Turystycznej Regionu”
    Częstochowa, wrzesień 2010

    - Wyróżnienie „Promotor Częstochowy” za promowanie Miasta Częstochowy w kraju i za granicą
    Częstochowa, maj 2010

    - II miejsce w Wystawie Tortów Okolicznościowych EXPO SWEET 2010
    Warszawa, luty 2010

  • Wyróżnienie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w XVI edycji ogólnopolskiego konkursu AGRO POLSKA dla Ciasta Drożdżowego Maślanego i ciasteczek Owsianych z Rodzynkami
    Rzeszów, maj 2009

    Zdjęcie 1 z 1
  • Wyróżnienie w konkursie „Pamiątka Turystyczna z regionu” dla Ciasteczek z Częstochowy 2007 w kategorii wytwory sztuki kulinarnej i regionalne przysmaki o unikalnej recepturze za oryginalny pomysł na promowanie ziemi częstochowskiej, Warszawa 2006 – 2007

  • - Nagroda dla wyróżniających się zakładów regionu częstochowskiego 2006
    przyznawana przez Prezydenta Miasta Częstochowy, Dożynki Jasnogórskie, Częstochowa 2006

    - Certyfikat za pamiątkę turystyczną dla Ciasteczek z Częstochowy 2006
    Certyfikat przyznany Przez Prezesa Zarządu Częstochowskiej Organizacji Turystycznej, Częstochowa 2006

    - Złoty Medal ECOLIFE 2006 dla Ciasta Drożdżowego Maślanego Nagroda przyznawana przez Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności z siedzibą w Tarnowie na Targach Zdrowego Życia i Żywności, Tarnów "EKOLIFE 2006"

    - Specjał Regionalny 2006 dla ciasteczek owsianych
    nagroda przyznawana przez Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności z siedziba w Tarnowie na Targach Zdrowego Życia i Żywności, Tarnów "ECOLIFE 2006"

  • Promotor Częstochowskiej Gospodarki 2005 dla właściciela firmy Consonni Zdzisława Bartelaka, Częstochowa 2005

    Zdjęcie 1 z 1
  • - Specjał Regionalny 2004
    Nagroda przyznana przez Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności z siedzibą w Tarnowie na Targach Zdrowego Życia i Żywności, Tarnów "ECOLIFE 2004"

    - Jurajski Produkt Roku 2004
    Nagroda przyznana przez Regionalną Izbą Przemysłowo - Handlową w Częstochowie, Częstochowa, grudzień 2004

    - Otwarcie firmowej cukierni Prowincja oraz rozpoczęcie produkcji chleba na zakwasie
    Kamyk, październik 2004

    Zdjęcie 1 z 3
  • Otwarcie pierwszej częstochowskiej cukierni „Romeo i Julia”
    Częstochowa, czerwiec 2003

  • - Nagroda za wprowadzenie nowych wyrobów piekarniczo-cukierniczych
    Nagroda przyznana przez Prezydenta Miasta Częstochowy, Częstochowa 2002

    - Dyplom Mistrzowski dla Haliny i Zdzisława Bartelaków wydany przez Izbę Rzemieślniczą Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach
    Katowice, 2002

    Zdjęcie 1 z 1
  • Otwarcie działu cukierniczego
    Kamyk, czerwiec 2001

  • Śląski Znak Jakości 1999
    Nagroda przyznana za zdobycie śląskiego znaku jakości w branży spożywczej w III edycji konkursu za najwyższą jakość wyrobu „Włoskie ciasto drożdżowe Panetton z dodatkami naturalnymi”
    Katowice, listopad 1999

    Zdjęcie 1 z 1
  • Polski Producent Żywności 1998
    Nagroda Inicjatywy Pozytywistycznej im. Eugeniusza Kwiatkowskiego przyznana
    przez Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Warszawa 1998

  • Najciekawszy wyrób spożywczy roku 1995
    Nagroda przyznana przez Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Warszawa, czerwiec 1996

    Zdjęcie 1 z 1
  • Najlepszy produkt Przetwórstwa Rolno-Spożywczego regionu częstochowskiego,
    Częstochowa, sierpień 1993