Ciasto drożdżowe

Specjalnością firmy Consonni jest pieczenie bab i ciast drożdżowych maślanych.

product_3_8_image.jpg (251 KB)

  • Wyróżniają się one tym, że w procesie wytwarzania używamy drożdży naturalnych, które pielęgnujemy sami, stale podtrzymując ich aktywność biologiczną.

  • Proces produkcji Ciasta Drożdżowego Maślanego trwa ponad 72 godziny.

  • Dzięki użyciu dobrej mąki, pasteryzowanych żółtek oraz dużej ilości masła, pochodzącego z lokalnej mleczarni, otrzymywane jest wilgotne i aromatyczne ciasto.

  • Wpływ na walory smakowe mają również użyte do produkcji naturalne żywe drożdże własnej hodowli. Naturalne drożdże podczas fermentacji wydzielają czysty alkohol, który staje się naturalnym, organicznym konserwantem ciasta, dzięki czemu ciasto przez dłuższy czas zachowuje swoją świeżość.

  • Tylko dzięki najlepszej jakości surowcom, ponad 72 godzinnemu procesowi produkcji, wielkiej sumienności i staranności, sprawiedliwej produkcji, wielkiej pasji i serca nasze ciasto drożdżowe to dziś prawdopodobnie najlepsze Ciasto Drożdżowe Maślane w Polsce.

znaczek.png (81 KB)

CIASTO DROŻDŻOWE MAŚLANE jako jedyne ciasto drożdżowe w Polsce

otrzymało certyfikat i znak Jakość Tradycja przyznawane przez Polską Izbę Produktu Tradycyjnego i Lokalnego.

Znak Jakość Tradycja przyznawany jest najwyższej jakości produktom tradycyjnym. Jest to najwyższe wyróżnienie Pierwszego Polskiego Systemu Jakości Żywności. Na dzień dzisiejszy w Polsce istnieje tylko 120 produktów spożywczych wyróżnionych znakiem Jakość Tradycja. Drugim prestiżowym wyróżnieniem jakie otrzymało CIASTO DROŻDŻOWE MAŚLANE to godło Teraz Polska, przyznane w czerwcu 2014r. przez Kapitułę konkursu Teraz Polska. Konkurs "Teraz Polska" ma charakter niekomercyjny. Ciasto drożdżowe jest produktem wysoce przyswajalnym przez organizm, dzięki naturalnemu procesowi wzrostu. Wytwarzane w zgodzie z recepturą sprzed lat, zachowuje świeżość przez kilka tygodni, jest miękkie i pełne aromatu. 

 

 

Polecamy z naszej oferty