Częstochowa, sierpień 1993
Najlepszy produkt Przetwórstwa Rolno-Spożywczego regionu częstochowskiego
Warszawa, czerwiec 1996
Najciekawszy wyrób spożywczy roku 1995
Nagroda przyznana przez Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej,
Warszawa 1998
Polski Producent Żywności 1998
Nagroda Inicjatywy Pozytywistycznej im. Eugeniusza Kwiatkowskiego przyznana
przez Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
Katowice, listopad 1999
Śląski Znak Jakości 1999
Nagroda przyznana za zdobycie śląskiego znaku jakości w branży spożywczej w III edycji konkursu za najwyższą jakość wyrobu
„Włoskie ciasto drożdżowe Panetton z dodatkami naturalnymi”
Częstochowa 2002
Nagroda za wprowadzenie nowych wyrobów piekarniczo-cukierniczych
Nagroda przyznana przez Prezydenta Miasta Częstochowy
Katowice, 2002
Dyplom Mistrzowski dla Haliny i Zdzisława Bartelaków wydany przez Izbę Rzemieślniczą Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach
Tarnów październik 2004
Specjał Regionalny 2004
Nagroda przyznana przez Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności z siedzibą w Tarnowie na Targach Zdrowego Życia i Żywności, Tarnów "ECOLIFE 2004"
Częstochowa, grudzień 2004
Jurajski Produkt Roku 2004
Nagroda przyznana przez Regionalną Izbą Przemysłowo - Handlową w Częstochowie
Częstochowa 2005
Promotor Częstochowskiej Gospodarki 2005 dla właściciela firmy Consonni Zdzisława Bartelaka
Częstochowa 2006
Nagroda dla wyróżniających się zakładów regionu częstochowskiego 2006
przyznawana przez Prezydenta Miasta Częstochowy, Dożynki Jasnogórskie
Częstochowa 2006
Certyfikat za pamiątkę turystyczną dla Ciasteczek z Częstochowy 2006
Certyfikat przyznany Przez Prezesa Zarządu Częstochowskiej Organizacji Turystycznej
Tarnów "EKOLIFE 2006"
Złoty Medal ECOLIFE 2006 dla Ciasta Drożdżowego Maślanego Nagroda przyznawana przez Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności z siedzibą w Tarnowie na Targach Zdrowego Życia i Żywności
Tarnów "ECOLIFE 2006"
Specjał Regionalny 2006 dla ciasteczek owsianych
nagroda przyznawana przez Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności z siedziba w Tarnowie na Targach Zdrowego Życia i Żywności, Tarnów "ECOLIFE 2006"
Warszawa 2006 – 2007
Wyróżnienie w konkursie „Pamiątka Turystyczna z regionu” dla Ciasteczek z Częstochowy 2007 w kategorii wytwory sztuki kulinarnej i regionalne przysmaki o unikalnej recepturze za oryginalny pomysł na promowanie ziemi częstochowskiej
Rzeszów, maj 2009
Wyróżnienie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w XVI edycji ogólnopolskiego konkursu AGRO POLSKA dla Ciasta Drożdżowego Maślanego i ciasteczek Owsianych z Rodzynkami
Warszawa, luty 2010
II miejsce w Wystawie Tortów Okolicznościowych EXPO SWEET 2010 Warszawa
Częstochowa, maj 2010
Wyróżnienie „Promotor Częstochowy” za promowanie Miasta Częstochowy w kraju i za granicą
Częstochowa, wrzesień 2010
Nagroda dla Amonitu Bezowego jako „Pamiątki Turystycznej Regionu”
Częstochowa, wrzesień 2010
Wyróżnienie w konkursie Jurajski Produkt Roku dla Ciasta Drożdżowego Maślanego
Warszawa, luty 2011
Nagroda Publiczności i II miejsce w konkursie Wystawa Tortów Okolicznościowych EXPO SWEET 2011
Kamyk, sierpień 2011
Otwarcie Folwarku Kamyk – wioski edukacyjnej jako kontynuacji myśli i konsekwencja założeń mówiących o bezkompromisowej jakości, tradycji, zachowaniu powolnej natury procesu wytworzenia.
Folwark Kamyk powstał, aby propagować zdrowe, tradycyjne jedzenie w towarzystwie rodziny i przyjaciół, wszystko zgodnie z ideą Slow Food, której członkiem jest CONSONNI
Katowice, grudzień 2011
Śląski Znak Jakości dla Ciasta Drożdżowego Maślanego
czerwiec 2012.
II miejsce w kategorii "firmy" konkursu AGROLIGA 2011
Nagrodę wręczył uroczyście Prezydent RP Bronisław Komorowski w Pałacu Prezydenckim
Warszawa, czerwiec 2013
Statuetka za najlepszy produkt tradycyjny i ekologiczny dla Ciasta Drożdżowego Maślanego POLSKIE SMAKI 2013
Warszawa, kwiecień 2014
Złoty Medal w kategorii „Skarby Natury” dla Ciasta Drożdżowego Maślanego TARGI REGIONALIA 2014
Kamyk, maj 2014
Finalista XIV edycji ogólnopolskiego konkursu „Sposób na sukces” z przedsięwzięciem „Folwark Kamyk” – Promocja Tradycji Wsi Polskiej i Zdrowej Żywności
Częstochowa, czerwiec 2014
I nagroda w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” – Smaki Regionów za babkę staropolską maślaną
Warszawa, 2014
Znak Jakość Tradycja dla Ciasta Drożdżowego Maślanego przyznawany najwyższej jakości produktom tradycyjnym. Najwyższe wyróżnienie Pierwszego Polskiego Systemu Jakości Żywności
Warszawa, czerwiec 2014
Godło Teraz Polska za Ciasto Drożdżowe Maślane w XXIV edycji konkursu na najlepsze produkty i usługi
Październik 2014
Certyfikat potwierdzający, że firma Consonni została zaliczona do grona najlepszych przedsiębiorstw w kraju, spełniających standardy Uni Europejskiej. Nagrodę przyznano na podstawie oceny Kapituły Plebiscytu Euro-Partner w oparciu o dotychczasowe osiągnięcia Przedsiębiorstwa.