Filmy
Tak to robimy!
Zachęcamy obejrzenia filmu o naszej firmie
Zobacz jak powstaje Twój chleb…
Film został nakręcony podczas jednego z trzech dni wypieku.
Pieczywo Consonni wypiekane jest trzy razy w tygodniu - wtorki, czwartki oraz soboty na Wasze zamówienie.
Nasze wypieki możecie zamawiać w cukierniach firmowych oraz patronackich, wybranych sklepach z dobrym jedzeniem na terenie Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Łodzi, Katowic, Częstochowy.
Baby i mazurki!
Specjalnie dla Was prezentujemy film o naszych świątecznych babach i mazurkach. Zobaczcie jak powstają, skorzystajcie z porad i przepisu na zrobienie mazurka w domu.
Film został nakręcony w 2008, od tego czasu tradycja naszego wypieku nie uległa zmianie. Cały czas tworzymy z wielką pasją produkty jak kiedyś, produkty zwykłe ale niezwykle smaczne.
Autorem programu oraz przewodnikiem smaku jest Jacek Szklarek, szef ruchu Slow Food w Polsce, którego jesteśmy członkami. Nasze produkty jako jedyne w Polsce posiadają rekomendację Slow Food w branży cukierniczej.
Pieczemy tradycyjne ciasto drożdżowe
Materiał został nakręcony do programu "Made in Silesia"
Prezentuje proces wypieku Ciasta Drożdżowego Maślanego.
Jedyne Ciasto Drożdżowe w Polsce wyróżnione znakiem Jakość Tradycja przyznawane najwyższej jakości produktom tradycyjnym i lokalnym. Ciasto Drożdżowe Maśle zostało również nagrodzone Godłem Teraz Polska i jest rekomendowane przez Międzynarodową Organizację Slow Food.
Folwark Kamyk
Folwark Kamyk powstał w 2012 roku jako kontynuacja myśli i konsekwencja założeń mówiących o bezkompromisowej jakości, tradycji, zachowaniu powolnej natury procesu wytworzenia. Folwark Kamyk powstał, aby propagować zdrowe, tradycyjne jedzenie w towarzystwie rodziny i przyjaciół, wszystko zgodnie z ideą Slow Food, której członkiem jest CONSONNI. http://www.folwark-kamyk.pl/